Gipsen beeld restaureren kopie
grunge services
branded divider

Dienst

Beelden restaureren

Elk beeld vertelt zijn eigen verhaal over de geschiedenis van gebruikte technieken, materialen en beweegredenen waarom het tot stand is gekomen.

Een restauratie is voor mij geslaagd wanneer dit verhaal onaangetast bewaard kan blijven.

Elke ingreep die ik uitvoer is reversibel. Dat wil zeggen dat mijn werkwijze er voor zorgt dat geen definitieve veranderingen aan het beeld worden aangebracht. Het resultaat is een werk dat in ere is hersteld.

Heiligenbeelden restaureren
branded divider

Maatwerk

Beelden restaureren

Restauraties van beelden zijn vaak gewenst wanneer er delen zijn afgebroken of beschadigd. Door het laten schoonmaken van een beeld kan er worden voorkomen dat vuil en stof zich kunnen inwerken.

Soms zijn er oude ingrepen (restauraties) aanwezig in de vorm van overschilderingen of is er vergeelde lijm zichtbaar in de breuklijnen. Deze ingrepen kunnen het originele beeld verstoren.

Bij mijn restauraties streef ik er altijd naar weer zoveel mogelijk terug te gaan naar de oorspronkelijke staat van het beeld.

Neem contact op
branded arrow branded arrow
branded divider

Klant ervaringen

groene quote

Het museum kreeg het verzoek een houten vliegtuigje in bruikleen te geven voor een expositie in Madrid. Hiervoor hadden wij een conditierapport nodig en tevens moest het een onderhoudsbeurt ondergaan. Uiteraard schakelden wij hiervoor Jolien in die dit allemaal keurig in orde heeft gemaakt. Met een gerust hart laten wij restauratiewerk-zaamheden van allerlei soorten materiaal aan haar deskundigheid over.

Nationaal Onderduikmuseum

Collectiebeheer- en behoud

Lees meer

branded arrow
groene quote

Ondertussen werk ik regelmatig samen met Jolien aan diverse museale objecten. Zij heeft geen enkele moeite om te werken met breekbare fossielen. Juist door de fijngevoeligheid in haar vingers, geduld en oog voor detail kan ik haar hulp met het restauratie- en prepareerwerk goed gebruiken. Het eindeloos herhalen van dezelfde handeling, daar kan Jolien helemaal in op gaan! Juist deze eigenschap is in haar vak onmisbaar, en iets wat ik in haar bewonder.

Mickel van Leeuwen

Inside-Out Animals, Restauratie van skeletten en fossielen

Lees meer

branded arrow
groene quote

Jolien heeft een schilderij uit de nalatenschap van mijn ouders prachtig en met veel zorg schoongemaakt. Het schilderij heeft voor mij een grote emotionele waarde en dan is het fijn dat het zo deskundig en met liefde wordt opgeknapt. Ik was er zo blij mee dat ik een tweede schilderij vol vertrouwen aan haar zorg overliet. Het resultaat is geweldig! Jolien is ontzettend goed in haar werk en ook iemand die hart heeft voor haar klanten.

R. Werners

Particulier

Lees meer

branded arrow
groene quote

Als particulier met kennis van zaken voelt het goed dat een schilderij van ons door Jolien te Welscher is schoongemaakt. Zo hebben wij gebruik mogen maken van haar expertise en ervaring op het gebied van schilderijrestauratie. Na het bekijken van het werk geeft zij haar eerste advies, waarna we een offerte ontvingen, gespecificeerd in welke werkzaamheden absoluut noodzakelijk zijn en welke geadviseerd worden.

R.J. Baanders

Particulier

Lees meer

branded arrow
grunge services

Mijn werkwijze

Stap 1

branded divider

Advies op maat

Voor elk kunstwerk maak ik een passend restauratie advies op maat. Ik bekijk daarom graag eerst samen met u het te restaureren werk. Dat kan bij mij in het atelier, of op locatie. De mogelijkheden lopen uiteen. Soms is een conservatiebehandeling voldoende om de conditie van uw kunstwerk te verbeteren. Een volledige restauratie behoort tot de mogelijkheden, maar in sommige gevallen kan een kleine restauratie ingreep al een groot resultaat geven.

Stap 2

branded divider

Wat kost een restauratie van een beeld?

Om een offerte te kunnen opstellen onderzoek ik eerst de materialen van het kunstwerk zelf. Ik bekijk de conditie ervan en of er bijzonderheden zijn. Bijvoorbeeld overschilderingen of andere latere toevoegingen. Door middel van kleine fixatie- en/of reinigingstestjes zal ik een restauratieplan opstellen. De offerte zal u een duidelijk beeld geven van de kosten.

Stap 3

branded divider

Restauratieproces

Gaat u akkoord met het restauratievoorstel uit de offerte? Dan ga ik voor u aan de slag. Ik houd u op de hoogte van bijzonderheden en resultaten tijdens het restauratieproces. Wanneer de restauratie voltooid is nodig ik u uit om het eindresultaat te bekijken in mijn atelier. Als het resultaat volledig naar uw wens is, zal ik het kunstwerk inpakken zodat u het veilig kan vervoeren.

Wilt u graag uw beeld laten restaureren en bent u benieuwd naar de mogelijkheden?