Restauratie van fossielen en skeletten

Artikel gaat verder onder de afbeelding

Restauratie fossiel

  Jolien te Welscher leerde ik in november 2017 kennen via een artikel in de Achterhoekse krant.

  Zij stond daar in met een artikel over haar werk als restaurator. Het artikel sprak mij aan door de openheid van de antwoorden in het interview. De kop van het artikel luidde: ''Waar anderen er schoon genoeg van hebben, zit ik er net lekker in en ben ik niet meer te stoppen.''

  Met mijn eigen bedrijf was ik op zoek naar iemand die ook een eigen bedrijf had. Iemand met geduld en doorzettingsvermogen om restauratiewerk te doen aan museale objecten. Ondertussen werk ik regelmatig samen met Jolien aan diverse museale collecties. Op locatie of in de werkplaats.

  Zij heeft geen enkele moeite om te werken met breekbare fossielen tot aan stinkende walvisbotten. Maar juist door de fijngevoeligheid in haar vingers, geduld en oog voor detail kan ik haar hulp met het restauratie- en prepareerwerk goed gebruiken.

  Lange tijd hebben wij samen in het Bergbau Museum te Bochum (Duitsland) gewerkt aan de restauratie van een enorme fossiele boom (Sigillaria). Uren conserveren en modelleren, vaak op de grond en in dezelfde onhandige houding. Voor Jolien juist een uitdaging, liggend restaureren tussen de zware en kwetsbare fossielen.

  Maar ze draait ook haar hand niet om voor het met de hand dichtnaaien van een giraffehuid tijdens het opzetten van een giraffe.

  groene quote

  Het eindeloos herhalen van dezelfde handeling, daar kan Jolien helemaal in op gaan! Juist deze eigenschap is in haar vak onmisbaar, en iets wat ik in haar bewonder.

  Tijdens ons samenwerken lachen we veel, Humor is belangrijk in het toch vaak serieuze werk. Ook hierdoor werk ik graag met haar samen.

  Ik zal Jolien nog regelmatig vragen om samen te werken aan museale preparaten.

  Mickel van Leeuwen.

  Directeur/eigenaar Inside-Out Animals BV.

  Replica. Kleurenreconstructie Tyrannosaurus Rex
branded divider project

Wilt u graag uw kunstwerk laten restaureren en bent u benieuwd naar de mogelijkheden?

Services background
grunge services

Restauratie van schilderijen, beschilderde beelden en andere objecten